34 NORDTROMSINGER SØKER PÅ DESENTRALISERT SYKEPLEIEUTDANNING

DekanArnfinnSundsfjord
 
Vi er kjempefornøyd over at det for første gang i historien er like mange søkere til Nord-Troms som til Finnsnes. 
 
Dette viser oss at folk i Nord-Troms ønsker utdanning - og tar utdanning - når det tilrettelegges for det gjennom stabile og forutsigbare studietilbud lokalt, sier Lisbeth Holm v/ Nord-Troms Studiesenter.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
3,6 søkere pr. studieplass
Hele 253 søkere til Desentralisert sykepleieutdanning ved Universitetet i Tromsø! Dette er en økning på over 40% siden forrige studentopptak for to år tilbake.
 
Legge til rette for fleksibel utdanning
Dekan Arnfinn Sundsfjord sier at Det helsevitenskapelige fakultet ønsker å legge mer til rette for nye og fleksible utdanningstilbud for å imøtekomme kommunenes behov for kompetent helsepersonell. Økt opptak til desentralisert sykepleierutdanning er ett tiltak.
 
Vi har fra tidligere erfaringer sett at når vi økte opptaket av sykepleierstudenter, så hadde ikke dette noen effekt for distriktene. Det er først når man oppretter desentraliserte utdanninger at man ser effekten, sier han.
 
Det helsevitenskapelige fakultet ved Universitetet i Tromsø ønsker derfor å utdanne flere sykepleiere som blir i sine hjemkommuner, og har vedtatt å øke utdanningskapasiteten ved den desentraliserte sykepleierutdanningen til 70 studenter hvert annet år. 
 
Samfunnets behov endres
Vi må være endringsvillige for å møte samfunnets behov i framtida. Det er viktig å tilpasse våre studier slik at de er rettet mot det nye kompetansebehovet som samhandlingsreformen krever. For vår del betyr det blant annet å utdanne folk der de bor for å beholde kompetansen i distriktene, uttaler dekan Sundsfjord.
 
Tilbudet er i tråd med Samhandlingsreformen som krever kvalifiserte helsearbeidere i kommunene. Å utdanne sykepleiere som ønsker å bo i distriktene er et viktig samfunnsoppdrag, sier studieleder ved sykepleierutdanningen Marta Grongstad.
 
Nyttig å samarbeid med studiesenteret
Studieleder Grongstad fremhever at det tilbys desentralisert sykepleierutdanning både i Midt- og Nord-Troms samtidig som det også tilbys et deltidstilbud i Tromsø. Universitetet har inngått et samarbeid med studiesentrene på Finnsnes, Bardufoss og i Nord-Troms i gjennomføringen av studiet. Det er lærere knyttet til hvert av studiestedene også utenfor Tromsø. Studentene bestemmer gjennom søkningen hvilket studiested de søker til. Det er flest søkere til deltidstilbudet i Tromsø, men det er også rekordstor søkning til de andre studiestedene. 
 
Både dekan Sundsfjord og studieleder Grongstad er svært tilfreds med den gode søkningen. Dette viser at interessen for studietilbudet er god, og at fakultetets prioriteringer er riktige uttaler de begge. Grongstad fremholder at forutsigbarhet for søkerne og for kommunene om fast opptak hvert annet år gjør at søkerne kan gjøre langsiktig karriereplanlegging samtidig som studiet er organisert med en stor del av studiet i regionene. – Dette bidrar til den gode søkningen år etter år.
 
Den store interessen for desentralisert sykepleierutdanning er en god nyhet for både fakultetet, Universitetet og ikke minst for kommunehelsetjenesten avslutter studieleder Grongstad.
 
 
 Studieleder ved Institutt for helse- og omsorgsfag, Marta Grongstad (t.v.) og Studiekonsulent og kontaktperson for desentralisert sykepleieutdanning, Ida Marie Refsahl Haug.
 
Studieleder ved Institutt for helse- og omsorgsfag, Marta Grongstad (t.v.) og
Studiekonsulent og kontaktperson for desentralisert sykepleieutdanning, Ida Marie Refsahl Haug.
 
 
 
Se også linkene:
“Utdanner flere sykepleiere i distriktene”
 
“Skal utdanne folk der de bor:
 
 
 

SAMARBEIDSPARTNERE