BILDER OG TEKST FRA TAUSHETSPLIKTSEMINAR DEL 1 AV 2

IMG_0058%20kopi
Tirsdag den 18. juni 2013 ble det i Kulturhuset i Olderdalen gjennomført et dagsseminar om taushetsplikt med fokus på hvordan best ivareta barns behov. 


 Åpner av kurset var ruskonsulent Kjell A. Nordli, en av initiativtakerne for seminaret.

Kjell åpnet med å fortelle litt om bakgrunnen for seminaret, og litt om hva som skulle skje videre.

Bakgrunnen for taushetspliktseminaret var et møte i Regionrådet 29.1.2013, hvor det ble presentert et kriminalitetsbilde av Nord-Troms fra politiet, hvor vold i nære relasjoner var dratt fram som en utfordring for regionen. Som en oppfølging av dette drøftet politirådet i Lyngen saken med fokus på hvordan man kan ivareta barnas behov på best mulig måte. Ut ifra dette foreslo politirådet i Lyngen et seminar om taushetsplikt, med utgangspunkt i at forståelse og praktisering av taushetsplikten varierer.

Etter Kjell Nordlis åpning var det et kjapt innlegg fra Lisbeth Holm fra Nord-Troms Studiesenter, som arrangerte seminaret på vegne av Regionrådet. Her ble det foretatt en liten introduksjon av alle deltakerne, og slik at alle viste hvem som var til stede og innenfor hvilket felt de jobbet.

Hovedinnlegget for dagen var et innlegg fra Sølvi Melum og Eivind Pedersen, henholdsvis seniorrådgiver og prosjektleder Sjumilssteget ved Fylkesmannen i Troms.

Sølvi Melum fortalte og forklarte om regelverket rundt taushetsplikt, opplysningsrett og opplysningsplikt i kommunalt arbeid med barn.

Eivind Pedersen hadde i sin del av innlegget litt om hvilke ideer man kan hente fra Sjumilssteget for å bedre det tverrfaglige samarbeidet.

Innleggene som fulgte etter lunsj var alle basert på erfaringer fra praksisfeltet, og det første innlegget var v/ Politiet, der politiførstebetjent Joachim Bakke fortalte litt om erfaringer fra politiets side, om vold og overgrep mot barn. 

SAMARBEIDSPARTNERE