ENIGE OM AT DET ER VIKTIG Å SIKRE TILBUD OM HØGERE UTDANNING I NORD-TROMS

DSC_0327
Nord-Troms Regionråd inviterte den 2. mars Universitetet i Tromsø og Troms Fylkeskommune til en dialogkonferanse om høgere utdanning og voksnes kvalifisering i region Nord-Troms.

Professor Gunnar Grepperud innledet med et historisk tilbakeblikk på hvordan man har prøvd å gjøre utdanning tilgjengelig over hele landet. Er det behov for å stille andre type spørsmål enn tidligere og tenke alternantivt ? Et eksempel er Ålborg der man prøver ut nye kombinasjoner. Kombinere liv og lære gjennom et livsløp hvor man veksler mellom erfaringer og innhenting av formell kompetanse. Grepperud pekte på Nord-Troms Studiesenter som et eksempel der man har tenkt nytt og har gode konkrete resultater.
 
Rådmann Kjetil Hallen innledet for Nord-Troms Regionråd og viste til regionens behov for tilpasset kompetanse og tilgang på høgere utdanning. For Universitetet i Tromsø hadde prorektor Britt Vigdis Ekeli et innlegg med fokus på Universitetets rolle som samfunnsutvikler og hvordan UiT kan være en ressurs for Nord-Troms. Troms Fylkeskommune er medfinansiør i Nord-Troms Studiesenter og  fylkesråd for utdanning, Kent Gudmundsen, hadde i sitt innlegg fokus på at det er viktig med finansiering for å sikre en stabil og forutsigbar drift.  
 
Deltakerne hadde deretter en god dialog om utfordringer og mulige løsninger.

SAMARBEIDSPARTNERE