FLT's UTDANNINGSPRIS for arbeidet med Nord-Troms Studiesenter!

Utdanningsprisvinnere500
Utdanningsprisen har som formål å oppmuntre og belønne personer som styrker sin formalkompetanse gjennom utdanning, eller bidrar til livslang læring.
 
Lisbeth Holm og Berit Fjellberg har helt siden 1991 vært sentrale pådrivere i arbeidet med å legge til rette for voksnes læring, både gjennom formelle posisjoner og som engasjerte samfunnsborgere. 

 
 Sitat forbundsleder Jonny Simmenes i sin tale til vinnerne av utdanningsprisen:
"... Til den andre vinneren Lisbeth Holm og Berit Fjellberg for arbeidet med Nord-Troms Studiesenter:

Dette prosjektet er et godt eksempel på at ildsjeler kan bidra til livslang læring gjennom engasjement og utrettelig arbeid. De 6 nordligste kommunene i Troms fylke inngår i Nord-Troms regionråd. Regionen står overfor store utfordringer, både befolkningsmessig og næringsmessig. Man befinner seg midt mellom to store sentra, Tromsø og Alta, som naturlig nok tiltrekker seg mange av ungdommene i regionen.

Samtidig er arbeids- og næringslivet under samme press og samme omstillingstvang som alle andre norske utkantkommuner - og det er en utfordring å sikre seg kompetent arbeidskraft til de stillinger man har, blant annet innen velferdsyrkene. I denne konteksten har ildsjeler i regionen satt i gang arbeid med å sikre den voksne befolkningen relevant kompetanse.

Berit Fjellberg og Lisbeth Holm har helt siden 1991 vært sentrale pådrivere i arbeidet med å legge til rette for voksnes læring i regionen, både gjennom formelle posisjoner og som engasjerte samfunnsborgere. Nord-Troms Studiesenter er et samarbeid mellom regionen og universitet og høgskoler, som spiller ball med arbeidslivet og kommunene for å utvikle og tilby kompetansetiltak som regionen trenger.

Gjennom sitt arbeid, og engasjement for saken har de ikke bare sørget for at det i regionen er gitt en rekke kurs- og utdanningstilbud, de har også bidratt til å utvikle en kompetansestruktur og læringskultur i denne delen av Norge. De har, gjennom sin aktive innsats, klart å integrere formell utdanning i samfunnsutviklingen, og de har oppnådd tilslutning og respekt for sitt arbeid blant regionens innbyggere, byråkrater og politikere.

Med utgangspunkt i regionens forutsetninger, er de resultater som er oppnådd intet mindre enn imponerende, både sett forhold i antall tilbud, studenter og kursdeltakere. Initiativ, engasjement og arbeidet er i høy grad verdig FLTs utdanningspris til minne om Magnus Midtbø. "

 

SAMARBEIDSPARTNERE