Fra Nord-Troms Studiesenter til Campus Nord-Troms!

Hva vil dette innebære?


Campus Nord-Troms eies av de seks Nord-Troms kommunene Kvænangen, Nordreisa, Skjervøy, Kåfjord, Storfjord og Lyngen. Campus Nord-Troms (CNT) vil på lik linje som Nord-Troms Studiesenter gi befolkningen et fleksibelt og tilrettelagt tilbud innen høyere utdanning i regionen. Målet for CNT er å være motor, megler og møteplass for kompetanseutvikling i Nord-Troms.

Ansatte i CNT: Berit Fjellberg (daglig leder), Daniel V. Johnsen (studieadministrator) og Amanda Bjørnenak (trainee prosjektmedarbeider)

I tillegg til å arbeide med kompetanseheving og utdanning som studiesenteret, er det også vedtatt at Campus Nord-Troms skal utvide sitt arbeidsfelt med forskning og utvikling (FoU) samt rekrutteringstiltak mot unge mellom 20-35 år.


Feltet som tilsvarer Nord-Troms studiesenter, vil dreie seg om høyere utdanning og kurs, studieadministrasjon, studiebibliotek og behovskartlegging. CNT skal styrke samfunns- og næringsutviklingen i regionen ved å gi utdanningstilbud som kan bidra til å rekruttere, videreutvikle og beholde kompetent arbeidskraft.

Forskningsnode (FoU) handler om forskningsprosjekter i samarbeid med universitetet, institutter mv, forskningsseminar, forskningsdagene og formidling av forskningsbehov. Når det gjelder rekruttering mot målgruppen 20- 35 år, vil vi teste ut ulike rekrutteringstiltak og kompetanseaktiviteter som mastergradsstipend, traineeordning og praksisplasser for studenter.


For å lykkes må vi samarbeide med flere regionale aktører, og vi må sammen ta gode grep for å realisere visjonen om «Kompetanse som utviklingskraft». Vi ser viktigheten av å heie på hverandre samtidig å sette kompetanse på dagsorden for en positiv utvikling av regionen.


Prosjekter


Kompetansepilot Nord-Troms - et 3-årig prosjekt med mål om å utvikle modeller for kompetanseheving i næringslivet, hvor ansatte kan studere mens de er i jobb. Målgruppene er industrimiljøet på Furuflaten og sjømatnæringen på Skjervøy.


Utviklingsprosjekt - et 3 årig prosjekt for å videreutvikle den desentraliserte modellen som Nord-Troms Studiesenter har vært bygget på, med studiebibliotekene som møteplass i den enkelte kommune. Hovedmålet til prosjektet er å «etablere en distribuert modell for kompetanse- og forskningsbasert utvikling i en distriktsregion».

Share by: