STEDSUTVIKLING - ERFARINGSBASERT MASTER 90 sp

UiT(1)
For vår samarbeidspart U-vett legger vi ut følgende studium med søknadsfrist 15.mai 2012.
Studiet er tverrfaglig og bygger på samfunnsvitenskapelige perspektiver fra sosiologi, statsvitenskap, sosialantropologi og geografi.
 
Studiet er distansebasert med samlinger og utstrakt bruk av nettbasert samhandling

Målgruppa er alle som er interessert og ønsker å delta i eller har ansvar for gjennomføring av stedsutviklingsprosjekter på mindre steder og i byer. Som regel knyttes stedsutvikling opp mot kommunal areal- og oversiktsplanlegging etter Plan- og bygningsloven (PBL), der kommunale myndigheter har føringen og ansvaret i arealplan- og stedsutviklingsprosjekter. PBL stiller krav til tilrettelegging for medvirkning og kommunikasjon med alle berørte parter.

Programmet er derfor rettet mot lokalpolitikere, kommunale planleggere, andre fagfolk og deltakere i lokale stedsutvalg (bygde- og bydelsutvalg, næringsforeninger mv.), enkeltpersoner, bedrifter og folk tilknytta ulike interesseorganisasjoner. Tilbudet rettes i tillegg inn mot statlige og fylkeskommunale etater som har personale som er eller kan bli involvert i stedsutviklingsprosjekter.

Studieprogrammet består av tre emner på 10 studiepoeng, ett emne på 20 studiepoeng og ett emne (dvs. mastergradsoppgaven) normert til 40 studiepoeng. Alle emnene i programmet er obligatoriske. Det vil imidlertid være mulig, på bakgrunn av søknad til instituttet, at ett av de to 10-poengsemnene SPL-6302 eller SPL-6303, kan erstattes av et eksternt relevant emne. Det første emnet, Forskningsbasert stedsutvikling på 20 stp. (SPL-6300), er introduksjonsemne. Her presenteres sentrale diskurser i samfunnsplanlegging og kulturforståelse. Emnet tar for seg faglige grunnlagsproblemer som skal sette studenten i stand til å reflektere over forholdet mellom fag og samfunn. Det andre emnet, Samfunnsvitenskapelige metoder i stedsutvikling på 10 stp. (SPL-6301), er metodekurs. Det tredje emnet, Kommunikativ planlegging planlegging og stedsutvikling på 10 stp. (SPL-6302), tar opp medvirkningsprosesser i stedsutvikling og hvordan disse kan styres og samordnes. Det fjerde emnet, Geografiske informasjonssystemer i stedsutvikling på 10 stp (SPL-6303), tar opp hvordan kart geografiske informasjonssystemer kan brukes i planlegging og medvirkningsprosesser. Det siste emnet er selve mastergradsoppgaven på 40 stp. (SPL-6900). Her skal studenten selv utforme en problemstilling knyttet til et sted som studenten forholder seg til i praksis.

Les mer på UiT: http://uit.no/for-studiesokere/programside?p_document_id=286644

SAMARBEIDSPARTNERE