TRADISJONSBÆRER SØKES!

gammelt%20vindu
 
Det er ikke mange fagpersoner som har rett kompetanse til å utføre antikvarisk istandsetting av bygninger. Tradisjonsbærerne er i ferd med å forsvinne, og det er viktig å sikre at kunnskapen ikke forsvinner.
 
Nå har DU muligheten til å erverve deg ”håndbåren” kunnskap rett fra tradisjonsbærerne.
 

Pilotprosjektet ”Kompetanseprogram i bygningsvern – antikvarisk istandsetting av bygninger” er et samarbeidsprosjekt mellom Storfjord kommune, Nordnorsk Fartøyvernsenter, Nord-Troms Studiesenter og Troms Fylkeskommune.
 
Disse kursene vil bidra til å bygge opp nye tradisjonsbærere av dyktige handverkere som kan gjøre jobben på en profesjonell måte. Ved restaurering av gamle bygninger vil det også være behov for at håndverkere har forståelsen av og kompetanse på nennsom istandsettelse, selv om det ikke skulle være antikvarisk verdi på bygget.
 
Kompetanseprogrammet er utviklet av fagfolk for å skape fagfolk. Det er fleksibelt og tar for seg de viktigste områdene innenfor bygningsvern, både teoretisk og praktisk.
 
Modul A er obligatorisk og skal skape forståelse for hva bygningsvern er og hva som må til for å ta på seg slike oppdrag. Obligatoriske emner er antikvarisk istandsetting, materialkunnskap, istandsetting og tilstandsvurdering.
 
Modul B1-4 er fagmoduler som kan bygges på etter eget ønske. Fagmodulene omhandler handverksmessig kvalitet på ulike felt; restaurering av dører/vinduer, lafting, tørrmur, tak.  
 
 
  • Prosjektet organiseres med 4-dagers samlinger i Storfjord
  • Oppstart 14. november
  • Kursavgift kr. 2100,- pr. modul
  • Bindende påmelding  1. november 2011

SAMARBEIDSPARTNERE