VEL GJENNOMFØRT INSPIRASJONSDAG OM MAT OG BILDER FRA DAGEN

22102013701%20endret

Tirsdag 22.oktober ble det gjennomført en inspirasjonsdag om "Mat som opplevelse"
Kokk Gunnar Jensen disket opp med mange gode smaksprøver laget av lokale råvarer. 


 Tirsdags morgen klokken 90.00 troppet Studiesenteret og produsenter av råvarer opp på Lyngen gjestegård for å gjøre klart til oppstart klokken 10.00.

Produsentene som deltok hadde bidratt med råvarer til kokken, og flere av dem hadde med egne produkter til utstilling og salg.
Av produsenter som hadde bidratt med råvarer og/eller hadde utstilling med produkter hadde vi:
Lerøy som bidro med laks til kokken.
Lyngen Reker som hadde ferske reker til kokken.
Kågen Slakt, som bidro med reinsdyrkjøtt og skanker av reinsdyr.
Fallvik Gård, hadde med seg lefser, anisbrød og rabarbrasyltetøy, lefser og syltetøy på stand også.  
Lien økologiske urtegård, som hadde med seg økologiske dyrkede grønnsaker til kokken, deriblant gulløye, og ulike krydder og teblandinger på stand.
Gourmet Lyngen, som sammen med Bomstad Gård bidro med lam og kjekjøtt til inspirasjonsdagen, og hadde ulike kjøttprodukter på stand.  
Reisa AS hadde med seg sirup og gele og hadde også dette på stand.
Vildenvang Gårdsysteri bidro med hvit geitost og fetaost, og hadde også disse produktene på stand. 

Klokken 10 ble inspirasjonsdagen åpnet av Ordfører i Lyngen, Sølvi Jensen, etterfulgt av et inspirasjonsforedrag av Kirsti Sollid fra Gourmet Lyngen, og et lite foredrag fra Hilde Halland v/ Bioforsk om inspirasjonsdagen og Bioforsks rolle i inspirasjonsdagen.

Etter åpningen og inspirasjonsforedraget fikk vi Kokk Gunnar Jensen til å fortelle oss om råvarene hadde brukt i dagens anledning, og om rettene han laget med disse ingrediensene.

Vi fikk servert flere gode smakebiter gjennom dagen, og innimellom servering og forklaring om maten hadde deltakerne anledning til å se på produktene som var utstilt, samt kjøpe noe om de fant noe som fristet. Og dømmer vi ut ifra mengden med folk rundt hver stand fant de fleste noe fristende.

Vi fikk først servert 3 fiskeretter, etterfulgt av en smakebit på hjemmelaget rømme og yoghurt, før vi fikk smakebiter av lammekjøtt, kjekjøtt og reinkjøtt.

Som avslutning hadde Rolf Johansen fra Omdømmeprosjektet en liten oppsummering om dagen, og vi kan kort sammenfatte Rolfs Oppsummering til "Heia Nord-Troms!"

Under finner du noen bilder fra inspirasjonsdagen, husk å klikke på de for stor versjon!

Lenke til artikkel i Framtid i Nord finner du ved å trykke her!

SAMARBEIDSPARTNERE