Lokalkunnskaps kurs

2logo[2]

Bli med på det du har anledning til å være med på, og det du er mest interessert i å få med deg

Program for 2017

Webinar
mandag 19. juni 18:00 – 20:00:
«Vår lokale historie og våre kulturminner»
ved Nord-Troms Museum

Webinar
tirsdag 20. juni 18:00 – 20:00:
«Våre attraksjoner og reiselivstilbud»
ved Visit Lyngenfjord

Webinarene gjennomføres på din egen PC der du er, og nødvendig software og innloggingsinformasjon sendes alle påmeldte deltakere i forkant.
Kursmappe med mye nyttig informasjon er inkludert.

kulturguiding

Tilbud om organiserte besøk og guidede turer som inngår i kursopplegget

7. juni kl. 19:00 - 20:00 Ihana! Ved Inger Birkelund til kulturguiding om norsk, samisk og kvensk kultur ved Kronebutikken. Arrangementet er kun for kursets deltakere, og gratis.
rundt neste sving.png
9. juni kl. 18:00 - 20:00 inviterer deltakere i bedriftsnettverket Rundt Neste Sving til et besøk på Kronebutikken, med omvisning, D I Y håndverk, multimedia show og servering. Ordinær pris på dette arrangementet er kr. 750 pr. person. Vår pris er inkludert i lokalkunnskapskursets deltakeravgift.

 

lerøy.jpg
14. juni kl. 17:00 - 20:00 ønsker Lerøy Aurora velkommen til visningsanlegget på Skjervøy. Besøket inkluderer visning av filen om havbruk i 2017, besøk på prosessanlegget, båttur til oppdrettslokalitet med omvisning, samt smaksprøver av Aurora Salmon. Begrenset antall denne dagen, men mulighet for tilsvarende besøk senere. Lerøy sponser dette besøket for oss!

havnnes.jpg

17. juni inviterer Hege Bergfald Jacobsen på Havnnes Handelssted til guidet omvisning på Havnnes og virksomhetene der, etter en rundtur på Spåkenes og kystfortet der. Oppmøte kl. 17:00 nede på Spåkenesveien, der vi starter turen opp til platået.

svartfoss adventure.jpg
23. juni med start kl. 17:00, og 3-4 timers varighet inviterer Svartfoss Adventure på elvebåttur til Mollisfossen. Turen er gratis for inntil 20 deltakere, som er de tyve første som melder seg på lokalkunnskapskurset.

senter for nordlige folk.jpg
7. juli kl. 18:00 – 19:00 inviterer Senter for nordlige folk til en omvisning på senteret og området rundt i forkant av at Riddu Riđđu festivalen settes i gang 12/7. Her får vi også en guidet tur gjennom senterets utstillingsområde, og ute er det travle forberedelser til festivalstart.

frøy.jpg
Ultimo juni eller primo august inviterer Nord-Troms Museum til guidet tur i Kommandoplass Frøy – det skjulte bunkersanlegget i Storfjord. Her vil du få innblikk i en spesiell og viktig del av Norges historie under den kalde krigen. I 20 år har anleggene stått forlatt slik som Forsvaret forlot dem, men kommandoplass Frøy har nå fått en renessanse som museumsanlegg. 

frøy museum.jpg
I løpet av sommeren inviterer Aurora Spirit til guidet omvisning på anlegget utenfor Lyngseidet. Mer omtale av dette arrangementet følger i epost til kursets deltakere.

MS Kvænangen.jpg
MS Kvænangen trafikkerer flere ruter mellom Skjervøy, Segelvik, Reinfjord, Valanhamn, Spildra og Burfjord. Hurtigbåten går dessuten i rute mellom Skjervøy og Vorterøy. Vi jobber med å lage et opplegg for en guidet rundtur for å vise frem denne flotte delen av kysten vår, forhåpentligvis i samarbeid med Troms Fylkestrafikk, og med et tilrettelagt opplegg på et av anløpsstedene. Mer informasjon om dette når detaljer er avklart med Troms Fylkestrafikk.

Vi forsøker å få til samkjøring til de ulike arrangementene for de som ønsker det, og så langt det lar seg gjøre. I tillegg til de organiserte besøkene og turene over, legges det opp til samkjøring til aktuelle arrangementer gjennom sommeren. Aktuelle arrangementer kan eksempelvis være aktiviteter under Skjervøydagan i månedsskiftet juni/juli, Kjækan Marked 4-6. august, og når flere arrangementer i Nord-Troms gjøres kjent, inkluderer vi dem. Kursdeltakerne informeres om de enkelte arrangementer på epost.

Hele sommeren tilbyr Nord-Troms Museum hver deltaker én inngangsbillett på alle museets anlegg i muséets åpningstid, som inkludert i kursopplegget.
Som i fjor inngår et besøksprogram på egenhånd og når du vil i kursopplegget.


Hva vet du egentlig om
hva vet du om.png

Pris og påmelding

Deltakeravgift: kr. 675,- pr. person.

Åpent for påmelding!
Påmeldingen er bindene og det er et begrenset antall deltagere. Kurset gjennomføres under forutsetning av et minimum antall deltagere.

Dette er en foreløpig informasjon, der enkelte deler av programmet ikke endelig er bestemt.
Endelig invitasjon med påmeldingslink vil bli utsendt i løpet av relativt kort tid.

Deltakere som gjennomfører hele kursopplegget, som også omfatter ett service og vertskapskurs den 27. juni, mottar et kursbevis som viser at de har kvalifisert seg til Veiviser for godt vertskap. I tillegg mottar nye veivisere en hyggelig oppmerksomhet fra noen av regionens reiselivsaktører.

[FORM HAS BEEN REMOVED]

SAMARBEIDSPARTNERE