BACHELOR I VERNEPLEIE - ALTA - DELTID OVER 8 SEMESTER - avsluttet 2012

 
 

I KOMBINASJON MED HØGSKOLEN I HARSTAD SITT DELTIDSSTUDIUM I ALTA, VIL VI KUNNE ETABLERE EN EGEN NORD-TROMS- GRUPPE . Hvis det er nok søkere fra regionen til at vi kan etablere en egen gruppe, vil deler av studiearbeidet legges regionalt.

Du må søke til Høgskolen I Harstad på deltidsutdanninga i Alta, - og etter inntak vil vi vite om vi har ei Nord-Troms gruppe.

Vernepleierutdanningen

Vernepleierutdanningen er en helse- og sosialarbeiderutdanning på høgskolenivå, rettet mot tjenesteyting for brukere med ulike former for funksjonsvansker. Utdanningen fører frem til offentlig autorisasjon som vernepleier, og er den eneste vernepleierutdanningen i Nord-Norge.

Utdanningen legger vekt på ulike lærings- og arbeidsformer. Studieopplegget veksler mellom forelesninger, egenstudier, gruppearbeid og praksisstudier. Studiet varer 4 år og tilsvarer 3-årig heltidsutdanning med 180 studiepoeng (bachelorgrad). Det legges opp til 16 teorisamlinger - hver på 2 uker lagt til Alta. Første samling blir medio mars (uke 11 og 12).

Mellom samlingene arbeider studentene i grupper med ulike oppgaver. Bruk av internett inngår som viktig del av studieopplegget. Studentene må ha tilgang til internett.

I løpet av studietiden er det tre praksisperioder på til sammen 32 uker. Dersom studentene er i arbeid, må praksis legges utenom eget arbeidssted.

Studiet består av fire sentrale hovedemner:

  • Samfunnsvitenskapelige og juridiske emner
  • Miljøarbeid, habiliterings- og rehabiliteringsarbeid
  • Psykologiske og pedagogiske emner
  • Helsefaglige emner
 

Opptakskrav

Opptakskrav er generell studiekompetanse eller realkompetanse etter gjeldende regelverk.

Videre utdanning

Vernepleiere kan ta en rekke videreutdanninger innenfor miljøterapeutiske fag, som for eksempel rehabilitering og psykisk helsearbeid. Utdanningen gir også mulighet for en toårig påbygning til Mastergrad - f.eks HiHs Master i funksjonshemming og deltagelse. Innenfor universitetene er det flere muligheter for å ta Mastergrad innenfor samfunnsvitenskaplige og helsefaglige områder.

Målgruppe/Yrkesmuligheter

De fleste vernepleiere arbeider innenfor helse- og sosialsektoren - gjerne i direkte kontakt med mennesker, og rettet mot brukerens hverdagsliv. Vernepleiere arbeider for eksempel som støttepersoner for mennesker med psykisk utviklingshemming, som miljøarbeidere og som ledere i bofellesskap.

Vi finner også vernepleiere innenfor omsorg, opplæring og behandling i rusomsorgen, psykiatrien, barnevernet, institusjoner for aldersdemente og innenfor eldreomsorgen.

Mer informasjon om yrket Vernepleier kan du finne hos FO - Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer og vernepleiere og på Utdanning.no

Organisering

Samlinger våren 2012:
- Uke 11 og 12
- Uke 16 og 17 
- Uke 21 og 22

Les mer om studiet  på nettsidene til Høgskolen i Harstad, klikk her

Viktig: Husk å melde fra til oss om at du søker på dette studiet. Klikk her!
 
Fagansvarlig
Høgskolen i Harstad

Fagplan
Studiepoeng
180 stp.

Studiested
Desentralisert opplegg Alta

Oppstart
Vår 2012

Søknadsfrist
15.november 2011

Søknad sendes til
Høgskolen i Harstad.
Melding til Nord-Troms Studiesenter

Søknadsskjema
Finnes her

 
     

SAMARBEIDSPARTNERE