Barnehagelærer bachelor - avsluttet 2015

Ved ILP campus Alta har de en samlingsbasert og nettstøttet barnehagelærerutdanning. Praksis og arbeid mellom samlingene vil kunne foregå i Nord-Troms, forutsatt stor nok gruppe studenter

Organisering
Barnehagelærerutdanningen i Alta er en heltidsutdanning som er samlingsbasert og nettstøttet. Det er tre fysiske undervisningssamlinger i hvert emne på 20 stp. I tillegg til dette vil det være læringsaktiviteter på nett/fronter og praksis mellom samlingene.

Nord-Troms Studiesenter vil bidra med lokaler for samlinger, hjelpe til med å organisere kollokviegrupper, og gi muligheten til å følge undervisning i grupper via studiebibliotekene.

Studiebibliotekene har møterom studentene kan disponere, også på ettermiddag og kveldstid, samt kopimaskin og printer tilgjengelig. 

Beskrivelse av studiet
Barnehagelærerutdanningens innhold er strukturert i seks kunnskapsområder, samt fordypning og bacheloroppgave. Alle kunnskapsområdene er profesjonsrettede og har integrert relevant pedagogisk, faglig og didaktisk kunnskap tilpasset barnehagens fagområder. Kunnskapsområdene er:

  • Barns utvikling, lek og læring
  • Natur, helse og bevegelse
  • Kunst, kultur og kreativitet
  • Samfunn, religion, livssyn og etikk
  • Språk, tekst og matematikk
  • Ledelse, samarbeid og utviklingsarbeid.

Praksis og pedagogikk er integrert i kunnskapsområdene (se studieplan), og bidrar med kontinuitet og sammenheng mellom kunnskapsområder, undervisning og praksisopplæring.

I fjerde semester skal du velge et forsterkningsemne som bygger på kunnskapsområder du har hatt tidligere i utdanningen. 
I fordypningsdelen vil tilbudet variere. Hvilke fordypningsemner som tilbys tar utgangspunkt i barnehagens utvikling, nyere forskning og utvikling tilknyttet barnehagen og andre tema som etterspørres i barnehagen.

Praksis
Praksis skal inngå som en integrert del i alle kunnskapsområder og fordypning. Praksisopplæringen skal være veiledet og variert, med en tydelig progresjon mellom praksisperiodene (les mer i studieplan)

For komplett oversikt over alle fag og oppbygging av studiet klikk her!

Hva lærer du?
Barnehagelærerutdanningen skal kvalifisere kandidaten til å utøve barnehagelæreryrket i et samfunn som preges av mangfold og endring (jf. Rammeplan for Barnehagelærerutdanning).

Opptakskrav:
Generell studiekompetanse eller realkompetanse, samt norsk fra videregående skole (minimum grunnkurs) og egenerklæring på engelskkunnskaper.

Søkere som tas opp på studiet må også legge fram politiattest.

 For mer info om søknad og opptak ved UiT klikk her!
 
VIKTIG! Du må søker på studier til UiT ved å bruke Samordna opptak.
Når du klikker på den røde lenken under er det bare for å gi oss melding om at du har søkt på studiet!
 
 

Viktig: Husk å melde fra til oss om at du søker på dette studiet. Klikk her!

SAMARBEIDSPARTNERE