Barnevernspedagog, deltid bachelor - avsluttet 2015

Nå kommer et opplegg for desentralisert og samlingsbasert utdanning til barnevernspedagog ved Høgskolen i Harstad.  Samlingene tar utgangspunkt i Harstad, men kan foregå på forskjellige steder, også Nord-Troms, der det er studentgrunnlag nok.

Nord-Troms Studiesenter vil bidra med lokaler for samlinger, hjelpe til med å organisere kollokviegrupper, og gi muligheten til å følge undervisning i grupper via studiebibliotekene. 

Studiebibliotekene har møterom studentene kan disponere, også på ettermiddag og kveldstid, samt kopimaskin og printer tilgjengelig. 

Om utdanningen

Barnevernspedagogutdanningen bygger på kunnskapsgrunnlaget i de samfunnsvitenskapelige fagene som et utgangspunkt for å forstå barn og unges utvikling, utfordringer og behov. Utdanningen gir også ferdigheter i praktisk teoretisk arbeid med barn, unge og familier. Det legges vekt på studentens personlige utvikling parallelt med den kunnskapsmessige utviklingen.
 
Studiet benytter en problembasert læringsmodell, dvs arbeid i basisgrupper og læring knyttet til virkelighetsnære problemstillinger og integrering av de ulike fagområdene. I løpet av utdanningen er det én prosjektperiode og to praksisperioder, med mulighet for praksis også i Norden, Storbritannia og Spania.
 
Sentrale emner i studiet er:
* Aktivitetsfag
* Etikk
* Juss
* Pedagogiske emner
* Psykologiske emner
* Samfunnsfaglige emner
 
Utenlandsopphold
I løpet av studiet gis det mulighet til å søke om opphold utenlands - enten for å ta noen av studiepoengene ved en av våre partnerinstitusjoner eller for å gjennomføre spennende og annerledes praksis. Mulighet for utenlandsopphold i Ghana, England, USA eller Norden.
 
Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse etter gjeldende regelverk.
Søkere til denne utdanningen må legge frem politiattest i forbindelse med opptak.
 
Videreutdanning
Barnevernspedagoger kan ta en rekke videreutdanninger innen ulike terapeutiske retninger, samt psykiatri. Også mulighet for 2-årig påbygging til Master, for eksempel i spesialpedagogikk og Master i sosialt arbeid.
 
Målgruppe/Yrkesmuligheter
Utdannelse som barnevernspedagog kvalifiserer for forebyggende barnevernarbeid, nettverksarbeid, arbeid i institusjoner, familiearbeid, flerkulturelt arbeid, samt saks-behandling i barneverntjenesten.
De fleste barnevernspedagoger arbeider i barneverntjenesten eller i ulike barne- og ungdomsinstitusjoner. Mange arbeider også i barnehager, skolefritidsordningen, barne- og ungdomspsykiatri, familievern, utekontakten, ungdomsklubber m.m.
 
Organisering
Den desentraliserte barnvernpedagogutdanningen varer 4 år og tilsvarer 3-årig heltidsutdanning på 180 studiepoeng.
Det er lagt opp til 3 og 4 ukesamlinger per semester over 8 semester. Disse vil i utgangspunktet foregå i Harstad, men avhengig av søkertall vil det bli mulighet for at samlingene alternerer mellom Harstad og Nord-Troms /andre studiesentra.
Det er to praksisperioder, en på 6 uker og en på 16 uker. Vi vil bidra til at praksisperiodene kan holdes i Nord-Troms. 
Dersom studenten er i arbeid må praksis legges utenom egen arbeidsplass.
 
Mellom samlingene vil studentene bli organisert i lokale basisgrupper, med minimum 3 studenter pr. gruppe. De to første studieårene vil det bli veiledere knyttet til gruppene. I det siste studieåret fungerer gruppene uten veileder.
Bruk av Internett vil inngå som en sentral del av studieopplegget. Studentene må derfor ha tilgang til Internett.
Erfaringer fra andre desentraliserte studier tilsier at studiet kan kombineres med arbeid i inntil 50 % stilling.
 
Nord-Troms Studiesenter vil hjelpe til med å arrangere kollokviegrupper, gi muligheten til å følge undervisningen i grupper via studiebibliotekene. Dette i samarbeid med Høgskolen i Harstad.
Studiebibliotek finnes i hver Nord-Troms kommune og har fasiliteter som studierom, skriver og kopimaskin, samt muligheten til å benytte seg av dette på ettermiddag/kveldstid. 
 
En slik "Nord-Troms modell" forutsetter nok studenter til at det kan etablerers en gruppe her i regionen.
 
VIKTIG! Du søker på studier ved å bruke Samordna opptak. Når du klikker på den røde lenken under gir du bare beskjed til oss, du melder deg ikke opp hos Høgskolen i Harstad.
 

Viktig: Husk å melde fra til oss om at du søker på dette studiet. Klikk her!

SAMARBEIDSPARTNERE