RUS OG PSYKISK HELSE DEL II - avsluttet 2011
Mål
Studiet tar sikte på en fordypning innen rus og psykisk helse. Studentene skal tilegne seg teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter i forhold til samhandling med andre faggrupper og nivåer, pårørende og brukertiltak samt behandling, rehabilitering, omsorg og oppfølging av personer med rusproblemer og psykiske lidelser. Studiet sikter mot å stimulere studentene til å reflektere over egen funksjon og rolle.
Modul II vil legge hovedvekten på en praktisk tilnærming til personer med sammensatte problemer innen rus og psykisk helse. Utviklingen går mot en større vektlegging av samhandling og brukermedvirkning samt omsorg og rehabiliteringsarbeid.
Målgruppe
Studiet er rettet mot arbeidstakere og ledere som arbeider med personer som har sammensatte problemer innen rus og psykiatri eller tilgrensende problemområder, i kommunale så vel som private enheter eller tiltak; i kommune- og spesialisthelsetjenesten, kriminalomsorgen, ansatte i oppfølgende arbeid som vekstbedrifter; oppfølgingstjenesten; undervisningssektoren, brukerorganisasjoner og NAV.
Siden sentrale offentlige utredninger og tiltak i sterkere grad enn tidligere vektlegger samhandling, også på tvers av nivåer og roller, samt bruker- og pårørendes medvirkning er personer som ikke har generell studiekompetanse, men med lang erfaring innen rus- og psykisk helse eller tilgrensende områder, samt personer som innehar roller i bruker- eller pårørendes organisasjoner, en klar målgruppe.
Arbeidstakere og ledere som arbeider med personer som har sammensatte problemer innen rus og psykiatri eller tilgrensende problemområder, i kommunale så vel som private enheter eller tiltak; i kommune- og spesialisthelsetjenesten, kriminalomsorgen, ansatte i oppfølgende arbeid som vekstbedrifter; oppfølgingstjenesten; undervisningssektoren, brukerorganisasjoner eller NAV.Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse. Det kreves minimum ett års praksis innen relevante fagområder. For realkompetanse vurdering kreves fylte 25 år og minimum 5 års relevant praksis: erfaring innen rus- og psykisk helse etter tilgrensende områder samt personer med tidligere brukererfaringer og som i dag innehar roller i bruker- eller pårørendes organisasjoner.
Organisering
3 samlinger ´a tre dager. En felles samling på Malangen Brygger.
De to andre samlingene legges lokalt både i Midt- Troms og Nord- Troms.
Ansatte i kommuner vil få dekket studieavgift via midler fra Fylkesmannen i Troms.
For mer informasjon ring
Ina Heiskel
7777 0562
99749375
|
Fagansvarlig Fagplan Studieplan finner du her
Studiepoeng 15 studiepoeng
Studiested En felles samling med Studiesenteret Finnsnes
To samlinger i Nord-Troms
Oppstart November/desember
Søknadsfrist Søknadsfrist 1. november
Søknad sendes til Nettbasert til Universitetet i Tromsø
Søknadsskjema Studiekode HEL-6004
Pris Semesteravgift: 420,-
Studieavgift: 6700,-
Ansatte i kommunene vil få dekket studieavgift via midler fra Fylkesmannen i Troms
|
|