BACHELORPROGRAM I SYKEPLEIE (DESENTRALISERT) - avsluttet 2010

 
 

Desentralisert sykepleierutdanningen gjennomføres som deltidsstudium over 4 år med samme faglige innhold og opptakskrav som fulltids sykepleierutdanning. Teoriundervisningen foregår i grupper ved de lokale studiestedene Bardufoss, Finnsnes og Storslett/Skjervøy 2 til 3 dager pr uke, samt to uker pr studieår i full klasse i Tromsø. Praksis i kommunehelsetjenesten gjennomføres primært i studentens hjemkommune, mens praksis i spesialisthelsetjenesten gjennomføres ved Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Informasjonsmøter

Informasjonsmøetr om desentralisert sykepleierutdanning:

Nordreisa 5.oktober kl 18.00 på møterommet, Sonjatun

Storfjord 7. oktober kl18.00 på rådhuset, Hatteng

Se mer info her

Studiet er inndelt i tre studieenheter:

  • Første studieenhet har som fokus både grunnleggende sykepleie og omsorg til pleietrengende i kommunehelsetjenesten og forebyggende helsearbeid; innsikt i sykepleietjenesten til friske og utsatte grupper.
  • Andre studieenhet har som fokus pleie, omsorg og behandling til akutt og kronisk syke i somatiske sykehus. Her får studenten praksis i medisinsk og kirurgisk avdeling, og får også erfaring fra poliklinikk, utredningspost, operasjons- og/eller overvåkingsavdeling.
  • Tredje studieenhet har som fokus sykepleie til mennesker med funksjonshemming, psykiske lidelser og eldre i kommune- og spesialisthelsetjeneste. Praksis gjennomføres innenfor eldreomsorg og psykisk helsearbeid
Praksis
Praksisstudier og praksisrettet undervisning utgjør i alt 90 sp. Du må ha 50 ukers pasient- eller klientrettet praksis, inklusive erfaring fra spesialist- og kommunehelsetjenesten. Dette foregår i kommunehelsetjeneste og ved sykehus. I tillegg skal 10 uker være praksisrettet undervisning som i utgangspunktet foregår internt på utdanningen.
 
 
Læringsutbytte
 
Studenten skal lære å utøve god og omsorgsfull sykepleie til mennesker som berøres av sykdom, lidelse og skade, og til mennesker i siste fase av livet. Studenten skal lære å støtte, undervise og veilede pasienter og pårørende i forhold til de behov og problemer de møter. Studenten skal også tilegne seg forståelse med forebyggende helsearbeid og helsefremmende arbeid.
 
 
 
Undervisnings- og eksamensformer
 
Undervisning gis både i form av forelesninger og seminarer samt som gruppearbeid og i praksisfeltet. Alle studentene er tilknyttet en studiegruppe med en egen kontaktlærer. I ferdighetstrening på universitetets øvingsrom får studenten trening i praktiske sykepleieferdigheter og prosedyrer. I praksisstudier i ulike avdelinger integreres teori og praksis. Når det gjelder eksamensformer vises det til fagplan.
 
Fagansvarlig

Fagplan
Studiepoeng
180 studiepoeng

Studiested
Nord Troms

Oppstart
Januar 2011

Søknadsfrist
15 oktober 2010

Søknad sendes til
Universitetet i Tromsø
(Lokalt opptak)

Søknadsskjema
 
Denne åpner i begynnelsen av september!

 
     

SAMARBEIDSPARTNERE