FINANSREGNSKAP OG REGNSKAPANALYSE - avsluttet 2009

 
 
Innhold
Kurset skal gi en innføring i regnskapsforståelse, spesielt med hensyn på årsregnskapet. Emner som periodisering, registreringsprinsipper, kontoplaner og regnskapsavslutninger er sentrale. Deretter konsentreres oppmerksomheten om Årsoppgjøret, som er den sentrale måten en bedrift kommuniserer økonomiske forhold til omverdenen, basert på kravene i Regnskapsloven og Aksjeloven. Opplæringen starter på transaksjonsnivå og går videre til vurderingsprinsipper som brukes i årsoppgjør. Skatteregnskapet gjennomgås, mens skatteregler for næringsdrivende behandles summarisk. Prinsipper og metoder for ekstern analyse av årsregnskapet gjennomgås forholdsvis grundig. Kurset er et begynnerkurs i eksternt regnskap, men er likevel forholdsvis omfattende og arbeidskrevende i innhold. Kurset stiller ikke spesielle krav til forkunnskaper.
 
Mål
Formålet er å lære grunnleggende regnskapsforståelse og analyse innrettet mot årsregnskapet.
 
Undervisningsform
Våren 2009 kurset kun bli gitt som et nettbasert kurs. Studentene har tilgang til videoforelesninger. Veiledning av nettstudenter vil bli gitt som nettmøter etter nærmere avtale. Til nettmøtene brukes konferansesystemet Elluminate som alle studenter som tar emnet vil få tilgang til.
 
Eksamensform
Skriftlig eksamen - 4 timer For å få avlegge eksamen må studentene bestå to obligatoriske innleveringer. Bokstavkarakter. Det gis kontinuasjonsadgang i skriftlig skoleeksamensdel, forutsatt at øvrige eksamensdeler er godkjent/bestått.
 
Fagansvarlig
Universitetet i Tromsø

Studiepoeng
10 studiepoeng

Studiested
nettbasert og samlinger i Nord Troms

Oppstart
5 januar 2009

Søknadsfrist
1 desember 2008

Søknad sendes til
Universitetet i Tromsø,
Forsknings- og studieavdelinga
9037 Tromsø

Studiekode
BED - 1002

Pris
max. 5000.-

 
     

SAMARBEIDSPARTNERE