DEMENS OG ALDERSPSYKIATRI - videreutdanning - avsluttet 2009

 
 

Dette er samme studiet som ble lyst ut i 2007 (se 06-08), men utsatt pga for få søkere. Nå har vi fått en annen løsning i samarbeid med Høgskolen og Studiesentert på Finnsnes, slik at vi kan starte opp med en gruppe her - vi trenger altså ikke en hel klasse.

Studiet er tverrfaglig og kvalifiserer for arbeid innen pleie, utredning og behandling av personer med demens og eldre med psykiske lidelser. Målet er at du skal kunne organisere og iverksette tiltak i samarbeid med personer med demens og pasienter med alderspsykiatriske lidelser, deres pårørende og nettverk. Studiet består av to studieenheter 15 sp som avsluttes med eksamen og dermed kan tas enkeltvis.

Du kan gå inn på denne siden og finne studiet Demens og alderspsykiatri, for å lese mer. Vær obs på at dette er den generelle versjonen, slik at organisering av den flesible løsningen vi nå tilrettelegger for, ikke er beskrevetd er.
Info om studiet

To studietilbud tilbys samtidig - dette her for de med 3-årig helsefaglig bakgrunn og et annet for autoriserte hjelpearbeider og omsorgsarbeidere. Man følger ulike opplegg, men møtes på noen samlinger:

Høgskolen i Tromsø har en videreutdanning på 30 studiepoeng innenfor demens og alderspsykiatri som kan bygges inn som en del av Videreutdanning i aldring og helse. Nasjonalt kompetansesenter har utviklet et fagskoletilbud i demensomsorg og alderspsykiatri som er godkjent av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanning) Fagskoletilbudet har et omfang svarende til høgskolens videreutdanning og er organisert som et nettbasert tilbud supplert med videokonferanser og samlinger. Begge tilbud er organisert som deltidstilbud over et år med et omfang svarende til et halvårstudium på heltid. Tilbudene passer derfor godt for et samarbeid.

Det skal tas opp studenter til begge studietilbud med tanke på etablering av studiegrupper i Nord- og Midt-Troms og i Tromsø. Det tas sikte på å ta opp ca 20 studenter ved begge tilbudene (samlet 40 studenter) fordelt på alle tre regioner. (For opptak til Høgskolens videreutdanning for sykepleiere etc

Organisering:
Studiet foregår på deltid, er samlingsbasert med 3-4 dagers samlinger, og kan være helt eller delvis desentralisert. En eller to samlinger kan bli lagt til Tromsø.
Du må disponere PC med internettilknytning.
Videreutdanning innen demens og alderspsykiatri kan innpasses videreutdanning i aldring og eldreomsorg.
Høgskolen arbeider med å få videreutdanningene innpasset i en fremtidig mastergrad i helsefag.
 

Studieavgift : max kr 3000,00

http://www.hitos.no/studier-vid/
Nærmere informasjon om opptakskrav og muligheter for tilrettelegging av de enkelte studietilbudene
framgår av høgskolens hjemmeside. Søknadsskjema får du ved å henvende deg til
Høgskolen i Tromsø, 9293 Tromsø, ved å ringe tlf. 77 66 03 00, pr. e-post til postmottak@hitos.no
eller på høgskolens hjemmesider – www.hitos.no
 

 
Studiepoeng
30 studiepoeng

Oppstart
september 2008

Søknadsfrist
1. juni 2008

 
     

SAMARBEIDSPARTNERE