Desentralisert bachelorutdanning i sykepleie - avsluttet 2013

Tema

Sykepleierutdanningen gir deg kompetanse til å jobbe i mange deler av verden, og den gir deg kompetanse til å hjelpe mennesker gjennom noen av de viktigste hendelsene i livet. Som sykepleier møter du mennesker i alle faser av livet; fra de aller minste premature til de aller eldste. Sykepleierutdanningen gir deg kompetanse til å håndtere akutte situasjoner hvor ting forandres raskt, og den gir deg den kunnskap og trygghet som kreves for å hjelpe mennesker med langvarige og kroniske plager. Sykepleierutdanningen er utdanningen for deg som ønsker deg en jobb hvor dagene aldri er gitt på forhånd. Studiet er tilrettelagt som desentralisert/deltids studium med undervisning og veiledning knyttet til fire ulike steder i Troms: - Campus i Tromsø, Studiesenteret Finnsnes, Forsvarets studiesenter på Bardufoss og Nord-Troms studiesenter. Søkerne må derfor i sin søknad klargjøre hvilket studiested de ønsker å bli tilknyttet/søker opptak til.


Nærmere info får du ved å kontakte :
Catrine Norvik
Universitetslektor
Universitetet i Tromsø, Institutt for helse og omsorgsfag
Desentralisert sykepleierutdanning

tlf: 92272389
e-post: catrine.norvik@uit.no


 

Opptakskrav

Opptakskrav 
Generell studiekompetanse eller tilsvarende realkompetanse.

Krav til realkompetanse:
Søkeren må ha relevant yrkeserfaring i minimum 5 år omregnet til heltid. Inntil 2 av disse årene kan erstattes av:

•Militær-/siviltjeneste (førstegangstjeneste), inntil ett år
•Relevant utdanning fra videregående skole, folkehøgskole eller tilsvarende
•Relevant ulønnet arbeid (tillitsverv, organisasjonsarbeid, politiker)
•Omsorgsarbeid for egne barn kan telle inntil ett år.

For sykepleie regnes følgende som relevant yrkeserfaring og utdanning:

•Arbeid innen helse-, sosial-, omsorg-, barnehage og undervisningssektor eller lignende der søker har arbeidet med pasienter, klienter, barn eller elever under kyndig veiledning.
•Skoler med relevant linje/fag i forhold til utdanningen for eksempel allmenne fag, økonomiskadministrative fag og helse- og sosialfag.
Videre gjelder følgende faglige krav:

•Norsk fra Vg2 (videregående kurs I fra Reform -94)
•Engelsk fra Vg1 (grunnkurs fra Reform -94)
•Matematikk fra Vg1 (grunnkurs fra Reform -94)
•Naturfag fra Vg1 (grunnkurs fra Reform -94)
For opptak til sykepleierutdanning anses hjelpepleiere med autorisasjon, omsorgs-/helsefagarbeidere med fagbrev og søkere med fagskole innenfor helse- og sosialfag å fylle de ovennevnte fagkrav.



Søknadsfristen er 15. oktober - studiet starter i januar 2013. Det er mulig å registrere søknad om opptak fra september 2012.


Overflytting:
Har du gjennomført et studieår ved en annen utdanningsinstitusjon i Norge og ønsker å avslutte utdanningen din i Tromsø kan du søke om overflytting. Søknad om overflytting til 2. studieår gjennomføres som et eget lokalt opptak. Søknadskoden for deltids/desentralisert sykepleie er 3050. Det aktuelle kullet starter i 2. studieår i mars 2012.

SAMARBEIDSPARTNERE