DESENTRALISERT HØGERE IDRETTSUTDANNING I NORD-TROMS?

 
 
Mandag 4. april inviterte Nord-Troms Studiesenter til møte mellom Universitetet i Tromsø og idretten i Nord-Troms. Arnfinn Andersen, UiT (bildet) la fram spennende planer.

Bakgrunnen var at  Universitetet i Tromsø og Høgskolen i Finnmark samarbeider om å utvikle en helhetlig idrettsutdanning på bachelornivå, og vurderer muligheten  for å tilby emner desentalisert i Nord-Troms og Midt-Troms.  Arnfinn Andersen ved Universitetet i Tromsø   har tatt kontakt med Nord-Troms Studiesenter, og vi har også hatt kontakt med Nordreisa videregående skole.  De som skal utvikle prosjektet videre ønsket en bred dialog med lokale interessenter for å  kartlegge interessen for et slikt studium som vil involvere idrettsmiljøene i regionen.
 
 For Nord-Troms vil dette bety at vi  vil kunne  tilby første året av en bachelorgrad i idrett lokalt !
 
Faksimile fra oppslag i Framtid i Nord som også har intervjuet idrettsungdommen om hva de syns om muligheten for å få et slikt tilbud!
 
Regionen har et allsidig miljø innenfor mange idretter, og klubbene og idrettsmiljøet i Nord-Troms kan få nyttig kompetanse gjennom emner tilknyttet bachelorgraden.
For elever ved skilinja og idrettslinja på våre videregående skoler, kan tilbudet gjøre det mulig å studere idrett på høgere nivå etter at de er ferdige med videregående, men fortsatt tilknyttet sitt eget idrettsmiljø.Man kan trene, utøve sin idrett og samtidig starte på en høgere utdanning.
 
Opplegget vil bli svært fleksibelt og modellen vil bli utviklet i samarbeid med lokalt idrettstsmiljø. Poenget er å se helhetlig på utdanningsløpet fra videregående skoles nivå til høgere utdanning og gjøre det mulig for idrettsutøvere å holde på med sin idrett underveis .
 
 

SAMARBEIDSPARTNERE