ERFARINGSBASERT MASTER I STRATEGISK LEDELSE OG ØKONOMI (MBA) - avsluttet 2011

 
 
Vil du ha innsikt i bedriftsøkonomi, markedsføring og ledelse/organisasjon og anvende denne kunnskapen på praktiske problemstillinger som bedriften står overfor?
Tema

Erfaringsbasert master i strategisk ledelse og økonomi er et breddestudium som øker studentenes kompetanse i ledelse og økonomi. Programmet er erfaringsbasert og er tilpasset studenter som har sin utdanning fra andre områder enn økonomi og ledelse. Det består av tre fagområder: økonomi, markedsføring og organisasjon og ledelse. Programmet tar utgangspunkt i studentens (arbeids-) erfaring og skal øke ledelseskompetansen hos hver enkelt student.

Programmet er bygd opp rundt en rekke emner som adresserer henholdsvis ledelse, markedsføring, økonomistyring og finansiell analyse og forskningsmetode. Et eget fordypningsemne dreier seg om strategi- og styringsutfordringer i næringslivsvirksomheter. En avsluttende masteroppgave gir studenten anledning til å spesialisere seg innenfor et utvalgt tema innenfor økonomi og ledelse.

Etter endt studium og oppnådd grad skal studentene ha følgende læringsresultat:

Kunnskaper og forståelse

•Tilpasset lederutdanning: Hver student skal få en utdanning som passer til sin tidligere ledelses- og yrkeserfaring. Alle skal oppleve en kompetanseheving.
Ferdigheter

•Flerfagligbasert ledelse: Studenter skal være i stand til å kombinere innsikter fra økonomi, markedsføring og ledelse/organisasjon og anvende disse på praktiske problemstillinger som bedriften står overfor.
•Analytiske evner: Studenten skal øke sin kunnskap til å tenke analytisk og øke sin kompetanse til å ta beslutninger basert på resonnement.
•Strategisk ledelse: Studenten skal videreutvikle/øke sin kompetanse til å tenke og handle strategisk.
Kompetanse

•Innovativ ledelse: Gjennom forskningsbasert undervisning skal studenter eksponeres for nytenkning innenfor ledelse, økonomi, markedsføring og organisasjon. Studentene skal kunne anvede ervervet kunnskap til å forstå og bidra til økt verdiskapning i en bedrift.
 

Målgruppe

Personer med bachelorgrad og relevant yrkespraksis i offentlig eller privat sektor.

Opptakskrav

Bachelorgrad og minimum to års relevant yrkeserfaring.

For å bli tatt opp kreves bachelorgrad, ev. den tidligere cand.mag.-grad eller utdanningsløp av minimum 3 års omfang. Det er satt et faglig minstekrav der det kreves karakteren C, beregnet som vektet gjennomsnitt av de karakterene som utgjør opptaksgrunnlaget. I opptaksgrunnlag der det er brukt andre karaktersystem og skalering enn ovennevnte, skal det stipuleres et rimelig karakternivå på bakgrunn av opptaksgrunnlaget.

For å bli tatt opp til et erfaringsbasert mastergradsprogram kreves i tillegg minimum to års relevant yrkespraksis. Med relevant yrkespraksis menes her arbeidserfaring som kan knyttes til programmets profil innen økonomi og ledelse, eller erfaring fra arbeid med oppgaver som kan relateres til utdanningen som danner grunnlaget for opptaket.

Utdanninga er lagt opp nettbasert, med 1- 2 samlinger (2-3 dager) per semester.

Slik det ser ut per i dag må studenter fra Nord Troms dra til Tromsø eller Alta for å delta på samlingene.
 
Har du flere spørsmål om studiet er det bare å ta kontakt med Studiesenteret!
 
Fagansvarlig
Fagplan
Studiepoeng
90 studiepoeng

Oppstart
Høsten 2011

Søknadsfrist
15. mai

Søknadsskjema
 

Studiekode
5051

 
     

SAMARBEIDSPARTNERE