EXAMEN FACULTATUM - Nettbasert - avsluttet 2011

 
 
Innhold
 
Emnet består av to hovedområder. Det ene gir en innføring i humanioras og samfunnsvitenskapenes historie og tenkemåter. Det andre tar for seg sentrale vitenskapsteorietiske problemstillinger. En konsentrerer seg om ulike begrunnelsesmåter og typer av forklaringer, om forholdet mellom vitenskap og samfunn, samt sentrale forskningsetiske problemstillinger
 
 
 
Læringsutbytte
 
Etter bestått emne skal studenten ha følgende læringsresultat: Kunnskaper og forståelse: • Oversikt over hovedproblemstillinger innenfor den vitenskapsteoretiske diskusjonen omkring humaniora og samfunnsvitenskap. • Kunnskaper om humanioras og samfunnsfagenes historie og tenkemåter. Ferdigheter: • Kunne anvende den tilegnede metodiske og vitenskapsteoretiske kompetansen i videre studier. • Kunne reflektere kritisk over sin egen stilling som forvalter og produsent av vitenskapelig kunnskap. Kompetanse: • Et godt grunnlag for videre studier innenfor humaniora og samfunnsfag.
 
 
Undervisnings- og eksamensspråk
 
Norsk
 
 
Undervisningsform
 
Læringsformer og aktiviteter: Undervisningen består av forelesninger og arbeid i digitalt klasserom. I tillegg har studentene tilgang til et audiovisuelt bibliotek i vitenskapsteori. Forelesningene har som formål å gi oversiktskunnskap. Arbeidet i digitalt klasserom skal gi rom for fordypning og kritisk refleksjon over spørsmål som blir behandlet i forelesningene, lærebøkene og originaltekstene. I tillegg har studentene tilgang til et audiovisuelt bibliotek i vitenskapsteori. Det forutsetter høy grad av studentaktivitet og krever selvstendighet. Studentene diskuterer og besvarer ukentlig et oppgavesett med obligatoriske arbeidsoppgaver. Kvalitetssikring av emnet: Emnet evalueres en gang pr. programperiode, med sluttevaluering. Evalueringen foretas enten skriftlig eller muntlig. Evalueringen gjennomgås av faglærer og drøftes i emnestyret.
 
 
 
Vurderingsordning
 
Karaktergivende eksamen: To hjemmeeksamener med gitt oppgavetekst. Den ene midt i semesteret på ca. 4 sider (1600ord), den andre ved semesterslutt på ca. 6 sider (2400 ord). Oppgavene vurderes under ett og det gis en samlet karakter. Eksamen vurderes med en karakterskala fra A-F, hvor A er beste karakter og F er ikke bestått. Arbeidskrav: Studentene skal levere inn i alt 12 arbeidsoppgaver, hvorav 75% må være godkjent for at kurset som helhet kan godkjennes. Kontinuasjonseksamen: Det blir ikke avholdt egen kontinuasjonseksamen.
 
 
 
Emnet overlapper disse emnene
EXF-0711 Examen facultatum for samfunnsvitenskapelige fag - desentralisert 10 stp
EXF-0710 Examen facultatum ved HSL-fakultetet 10 stp
EXF-0713 Examen facultatum - nettbasert for forsvaret 10 stp
 
 
Pensum
400-500 sider.

Utfyllende undervisningsplan og pensumoversikt finnes i kursets orienteringshefte.

 

 

 
Fagansvarlig

Studiepoeng
10 studiepoeng

Studiested
Nord- Troms - nettbasert

Oppstart
Januar 2011

Søknadsfrist
1. Desember

Søknad sendes til
Universitetet i Tromsø

Søknadsskjema
Studiekode
EXF- 0712

 
     

SAMARBEIDSPARTNERE