EXAMEN PHILOSOPHICUM - Nettbasert - avsluttet 2011

galgo2007006_forside
 
 
Innhold
Hovedområdene er filosofihistorie med vitenskapshistorie og etikk. Ulike tanketradisjoner og filosofer som har formet vår vitenskapelige tradisjon. Etikk, som undersøker forutsetningene for moralsk riktig handling.

 

 
 
Læringsutbytte
Etter bestått emne skal studenten ha følgende læringsresultat:

Kunnskaper og forståelse:
-
Kjennskap til de viktigste spørsmålene som kan stilles til menneskelig erkjennelse og til moralsk og politisk praksis, slik disse er besvart i løpet av filosofiens historie og slik de stilles i dag.
- Elementær innføring i vitenskapelig tenking og akademisk skriving.

Ferdigheter:
-
Kunne reflektere kritisk over sin egen stilling som forvalter og produsent av vitenskapelig kunnskap, både når det gjelder vitenskapsteoretisk og etiske aspekter ved disse virksomhetene.

Kompetanse:
-
Et godt grunnlag for videre studier.

 

 
 
Undervisnings- og eksamensspråk
 
Norsk
 
 
 
Undervisningsform
 

Læringsformer og aktiviteter

Undervisningen består av forelesninger (2t per uke) og individuelt og gruppebasert arbeid i digitalt klasserom.

Forelesningsrekken vil omhandle fellespensumsdisiplinene "Filosofihistorie med vitenskapshistorie" og "Etikk". Forelesningene har som mål å gi oversiktskunnskap, og er tidligere innspilte campusforelesninger. I tillegg har studentene tilgang til et audiovisuelt bibliotek i filosofihistorie.

Arbeidet i digitalt klasserom skal gi rom for fordypning og kritisk refleksjon over spørsmål som blir behandlet i forelesningene, lærebøkene og originaltekstene. Det forutsetter høy grad av studentaktivitet og krever selvstendighet. Studentene diskuterer og besvarer ukentlig et oppgavesett med obligatoriske arbeidsoppgaver. Det stilles som arbeidskrav at 60 % av arbeidsoppgavene er besvart og godkjent samt at en har møtt til oppgaveveiledning. Noen av besvarelsene skal leveres som gruppearbeid i form av skriftlig diskusjon.

I tilknytning til hjemmeoppgaven gis studentene veiledning per e-post. Studentene skal i skriveprosessen blant annet gis hjelp til å velge litteratur og få praktiske råd om sitatteknikk, kildeangivelse og oppsett av litteraturliste.

Undervisningen strekker seg gjennom hele semesteret. Det vil imidlertid være undervisningsopphold i en del av prosjektperioden og sluttvurderingsperioden.

Kvalitetssikring av emnet
Emnet evalueres en gang pr. programperiode, med sluttevaluering. Evalueringen foretas enten muntlig eller skriftlig. Evalueringen gjennomgås av faglærer og drøftes i programstyret.

 

 
 
Vurderingsordning
 

To hjemmeeksamener med gitt oppgavetekst hver på ca. 3 sider (1200 ord) knyttet til disiplinene i fellespensum, og en hjemmeeksamen på ca 5 sider (2000 ord) knyttet til et av de valgfrie fordypningsemnene.

For å få bestått karakter må hver av de tre delene være godkjent.

Det benyttes en karakterskala som går fra A-F, hvor A er beste karakter og F er ikke bestått. Det blir ikke avholdt egen kontinuasjonseksamen.

Arbeidskrav:
60% av arbeidsoppgavene skal være besvart og godkjent, og en må ha hatt én oppgaveveiledning, før en kan gå opp til eksamen.

 

 

 
 
Dato for eksamen
Oppgave:
Oppgave:
Hjemmeeksamen:
 
Eksamensdato er foreløpig og vil kunne bli endret. Endelig eksamensdato kunngjøres ved oppslag på det enkelte fakultet primo mai for vårsemesteret og primo november for høstsemesteret.
 
 
 
 
Emnet overlapper disse emnene
FIL-0700 Examen philosophicum, Tromsøvarianten 10 stp
FIL-0701 Examen philosophicum, Distriktsvarianten 10 stp
EXPHILT Examen philosophicum tromsøvarianten 10 stp
EXPHILT Examen philosophicum tromsøvarianten 10 stp
EXPHILD Examen philosophicum distriktsvarianten 10 stp
EXPHILD Examen philosophicum distriktsvarianten 10 stp
FIL-0703 Examen philosophicum, nettbasert for Forsvaret 10 stp
 
 
Pensum
400 - 500 sider
 
 
 
Fagansvarlig

Studiepoeng
10 studiepoeng

Studiested
Nord- Troms - nettbasert

Oppstart
Januar 2011

Søknadsfrist
1. Desember

Søknad sendes til
Universitetet i Tromsø

Søknadsskjema
Studiekode
FIL- 0702

 
     

SAMARBEIDSPARTNERE