FIL-0702 EXAMEN PHILOSOPHICUM - avsluttet 2013
Universitetet i Tromsø har flere år tilbydd nettbasert ex phil og flere fra Nord-Troms har gjennomført studiet.
Ny oppstart etter jul. Nord-Troms Studiesenter kan tilby er faciliteter ved studeibibliotekene og bistand til organisering av kollokvier om ønskelig, men ellers er hele studiet rent nettbasert.
Innhold
Hovedområdene er filosofihistorie med vitenskapshistorie og etikk. Ulike tanketradisjoner og filosofer som har formet vår vitenskapelige tradisjon. Etikk, som undersøker forutsetningene for moralsk riktig handling.
Hva lærer du
Etter bestått emne skal studenten ha følgende læringsresultat:
Kunnskaper og forståelse: - Kjennskap til de viktigste spørsmålene som kan stilles til menneskelig erkjennelse og til moralsk og politisk praksis, slik disse er besvart i løpet av filosofiens historie og slik de stilles i dag. - Elementær innføring i vitenskapelig tenking og akademisk skriving. Ferdigheter: - Kunne reflektere kritisk over sin egen stilling som forvalter og produsent av vitenskapelig kunnskap, både når det gjelder vitenskapsteoretisk og etiske aspekter ved disse virksomhetene. Kompetanse: - Et godt grunnlag for videre studier.
Undervisning Læringsformer og aktiviteter: Undervisningen består av forelesninger (2 timer per uke) og individuelt og gruppebasert arbeid i digitalt klasserom. Forelesningsrekken vil omhandle fellespensumsdisiplinene "Filosofihistorie med vitenskapshistorie" og "Etikk". Forelesningene har som mål å gi oversiktskunnskap, og er tidligere innspilte campusforelesninger. I tillegg har studentene tilgang til et audiovisuelt bibliotek i filosofihistorie. Arbeidet i digitalt klasserom skal gi rom for fordypning og kritisk refleksjon over spørsmål som blir behandlet i forelesningene, lærebøkene og originaltekstene. Det forutsetter høy grad av studentaktivitet og krever selvstendighet. Studentene diskuterer og besvarer ukentlig et oppgavesett med obligatoriske arbeidsoppgaver. Det stilles som arbeidskrav at 60 % av arbeidsoppgavene er besvart og godkjent samt at en har møtt til oppgaveveiledning. Noen av besvarelsene skal leveres som gruppearbeid i form av skriftlig diskusjon. I tilknytning til hjemmeoppgaven gis studentene veiledning per e-post. Studentene skal i skriveprosessen blant annet gis hjelp til å velge litteratur og få praktiske råd om sitatteknikk, kildeangivelse og oppsett av litteraturliste. Undervisningen strekker seg gjennom hele semesteret. Det vil imidlertid være undervisningsopphold i en del av prosjektperioden og sluttvurderingsperioden. |