FORETAKSSTRATEGI - avsluttet 2011

 
 
Innhold
Modulen vil inneholde følgende elementer: - Gi en introduksjon til strategibegrepet, hva som kjennetegner foretaksstrategier og elementene i strategisk ledelse. - Gi studentene metoder og verktøy for strategisk analyse. Dette inkluderer nyere forskning og modeller innen strategisk ledelse med spesiell vekt på strukturanalyser, strategiske gruppeanalyser og verdikjedeanalyser. - forståelse av beslutninger og beslutningsprosesser relatert til utviklingen og implementeringen av foretaksstrategier. Dette inkluderer bedriftens strategiske valgmuligheter og kriterier for valg av strategier. - hvordan foretaksstrategier kan implementeres i bedrifter. Dette inkluderer ressursallokering og organisering og ledelse av bedriftens ressurser for effektiv implementering av de valgte strategiene.
 
 
Læringsutbytte
Modulen har som formål er å gi studentene forståelse og innsikt i hva som legges i foretaksstrategi, samt viktigheten av strategiske ledelse og beslutninger i private og offentlige foretak. Studentene vil også lære ulike fremgangsmåter som benyttes i arbeidet med å formulere og implementere foretaksstrategier.
 
Vurderingsordning
Fire timers skriftlig eksamen (teller 100 %).
Skriftlig eksamen avholdes ved Universitetet i Tromsø. Etter søknad kan det vurderes om eksamen kan avholdes ved andre studiesteder. I utgangspunktet må det være minimum ti kandidater ved annet studiested før eksamen ved annet studiested vurderes.
 
 
 
Fagansvarlig
Studiepoeng
10 studiepoeng

Studiested
Nord- Troms

Oppstart
Høsten 2011

Søknadsfrist
1. juni

Søknad sendes til
 
     

SAMARBEIDSPARTNERE