forkurs for ingeniørutdanning - avsluttet 2015

Til høsten starter vi opp med forkurs for ingeniørutdanning igjen!
NB: Modellen for studiet er ikke ferdigstilt, så mer informasjon om fag og oppbygning av forkurset kommer senere!

Vi starter i september 2015 opp med forkurs for ingeniørutdanning i samarbeid med Rogaland Kurs – og Kompetansesenter (RKK) som er faglig ansvarlig. De har kjørt nettbasert forkurs siden 2004, og var Studiesenterets samarbeidspartner for forkurset i 2013/14 også.

Nord-Troms modellen - noe mer i tillegg
Nord-Troms-modellen er basert på RKKs nettbaserte studium, men har i tillegg lærerstøtte lokalt i fagene matematikk og fysikk, muligheter for å jobbe i kollokviegrupper og du kan ta eksamen lokalt.

Lokal lærer vil gi undervisning i fagene matematikk og fysikk. Lokal lærerstøtte vil bli satt til et vist antall lørdager fordelt utover skoleåret, og vil mest sannsynlig alternere mellom Nordreisa og Kåfjord, slik at Hele Nord-Troms får muligheten å delta på samlinger. 
Ellers følger studentene det nettbaserte opplegget med den progresjon som settes opp der, - med innleveringer etc til RKK. Det vil bli gitt tilbakemeldinger på innleveringer fra lærer på RKK.

Læreren fra Nord-Troms er altså en ekstra ressurs for de som velger Nord-Tromsmodellen, noe som ikke de andre nettstudentene får. Det er fordi all erfaring sier at forkurset er krevende i seg selv, og at rent nettbaserte opplegg er ytterligere krevende. Ved å gi lokal lærerstøtte/oppgaveseminar og struktur rundt forelesninger via kollokviegrupper, er det lettere å gjennomføre kurset og bestå eksamenene.

Det beregnes studieavgift både fra Rogaland Kurs - og kompetansesenter og fra Nord-Troms Studiesenter. Andelen til oss dekker merkostnadene med denne modellen, som lokal lærerstøtte. Eksamensavgift vil komme i tillegg.

 

Ta gjerne kontakt om du lurer på noe!

Rng Daniel Johnsen på tlf 77 77 05 62 eller send en e-post til daniel@ntss.no

For en oversikt over fritaksregler, om du har enkelte fag, klikk her: http://www.rkk.no/plain/KURS/Forkurs_ingenioer/Fritaksregler

Forkurset gir spesiell studiekompetanse kun for ingeniørutdanning, ikke for andre yrkesutdanninger som er basert på spesiell studiekompetanse.

Om du er usikker på at fagene dine holder kan du kontakte RKKs kontaktperson Merete Sæther på merete.saether@rkk.no.

Send søknaden til RKK og gi oss melding om at du har søkt ved å klikke på rød tekst under:

Viktig: Husk å melde fra til oss om at du søker på dette studiet. Klikk her!

SAMARBEIDSPARTNERE