KVALITETSSTYRING - avsluttet 2009

 
 
Emnetype
Emnet inngår som obligatorisk emne i flere bachelorprogram ved Universitetet i Tromsø. Emnet kan dessuten tas som enkeltemne og tilbys i enkelte semestre også som rent nettstudium.
 
Innhold
I tilknytning til emnet skal studentene gjennomføre en prosjektoppgave som består i å utarbeide basisdokumentasjon til et dokumentert kvalitetssystem for en selvvalgt bedrift (kvalitetshåndbok, gjennomgående prosedyrer m.m.). Dokumentasjonen skal tilfredsstille kravene i ISO-9001:2008. Prosjektet skal løses i grupper på 3-4 studenter.
 
Mål
Emnet behandler grunnlaget for kvalitetsledelse, innføring i NS-EN ISO 9001:2008 samt miljøsikring i henhold til NS-EN ISO 14000-serien og EMAS. Fagets utvikling, dokumentasjonssystemet, kvalitetsplanlegging, -kontroll og -styring, metoder for kvalitetsforbedring, PUVI- og SUVI-sirklene, produkt- samt prosessforbedring ved hjelp av statistiske metoder.
 
Undervisningsform

Emnet har varierte undervisningsformer og gis i to varianter:

1) Campusstudenter følger vanlig undervisning. Veiledning i tilknytning til prosjektoppgaven vil for campusstudenter bli gitt ved fysiske veiledningsmøter i henhold til avtale.
2) Nettstudenter har tilgang til videoforelesninger og arbeidsoppgaver. Veiledning av nettstudenter vil bli gitt som nettmøter etter nærmere avtale. Til nettmøtene brukes konferansesystemet Elluminate som alle studenter som tar emnet vil få tilgang til. 

For nettstudenter kan mindre gruppestørrelse godkjennes etter avtale med fagansvarlig.

 
Fagansvarlig
Universitetet i Tromsø

Studiepoeng
10 studiepoeng

Studiested

Samlinger i Nord Troms


Oppstart
5 januar 2009

Søknadsfrist
1 desember 2008

Søknad sendes til
Universitetet i Tromsø 
Forsknings- og studieavdelinga
9037 Tromsø

Studiekode
BED-2007

Pris
max. 5000.-

 
     

SAMARBEIDSPARTNERE