KVALITETSSTYRING - avsluttet 2010

galgo2007006_forside
 
 
Innhold
I tilknytning til emnet skal studentene gjennomføre en prosjektoppgave som består i å utarbeide basisdokumentasjon til et dokumentert kvalitetssystem for en selvvalgt bedrift (kvalitetshåndbok, gjennomgående prosedyrer m.m.). Dokumentasjonen skal tilfredsstille kravene i ISO-9001:2008. Prosjektet skal løses i grupper på 3-4 studenter. For nettstudenter kan mindre gruppestørrelse godkjennes etter avtale med fagansvarlig.
 
 
Læringsutbytte
Emnet behandler grunnlaget for kvalitetsledelse, innføring i NS-EN ISO 9001:2008 samt miljøsikring i henhold til NS-EN ISO 14000-serien og EMAS. Fagets utvikling, dokumentasjonssystemet, kvalitetsplanlegging, -kontroll og -styring, metoder for kvalitetsforbedring, PUVI- og SUVI-sirklene, produkt- samt prosessforbedring ved hjelp av statistiske metoder.
 
 
Undervisnings- og eksamensspråk: Norsk
 
 
Undervisningsform
Emnet har varierte undervisningsformer og gis i to varianter: 1) Campusstudenter følger vanlig undervisning. Veiledning i tilknytning til prosjektoppgaven vil for campusstudenter bli gitt ved fysiske veiledningsmøter i henhold til avtale. 2) Nettstudenter har tilgang til videoforelesninger og arbeidsoppgaver. Veiledning av nettstudenter vil bli gitt som nettmøter etter nærmere avtale. Til nettmøtene brukes konferansesystemet Elluminate som alle studenter som tar emnet vil få tilgang til.
 
 
Eksamensform
1 caseoppgave (30 %) og 4 t skriftlig eksamen (70 %). Det gis kontinuasjonsadgang i skriftlig skoleeksamensdel, forutsatt at øvrige eksamensdeler er godkjent/bestått.
 
Pris
Universitetet tilbyr emnene gratis, men det påløper en del merkostnad med desentralisert modell, blant annet til lærer for de lokale samlingene.
Deltakeravgift max kr 5000,00. Semesteravgift kommer i tillegg. Ved påmelding til flere av emnene reduseres avgiften til 4000,00 pr. emne.
 
Fagansvarlig

Fagplan
Studiepoeng
10 studiepoeng

Studiested
Nord Troms

Oppstart
januar 2010

Søknadsfrist
1 desember 2009

Søknad sendes til
Universitetet i Tromsø

Søknadsskjema
Er du førstegangssøker, bruk personnummeret.
Du får tilsendt pin-kode umidelbart.

Studiekode
BED-2007

 
     

SAMARBEIDSPARTNERE