Lærerutdanning 1.-7.trinn master - avsluttet 2015

Nå kommer et opplegg for lærerutdanning 1. - 7. trinn, master ved Campus Alta, der deler av undervisning vil foregå i Nord-Troms, forutsatt stor nok gruppe studenter.

Har du lyst til å bli lærer og ønsker å kunne ta deler av opplegget i Nord-Troms, har du sjansen nå! 
Nord-Troms Studiesenter vil ikke kunne starte opp med slike opplegg årlig, så det er usikkert når neste sjanse byr seg.
 
Den avgjørende begynneropplæringen
”1-7 læreren” er ekspert på den tidlige lese-, skrive- og regneopplæringen.
- Begynneropplæringa er ekstremt viktig. Det er de åra vi legger grunnlaget som elevene bygger på, på alle årstrinn siden. Det eneste som skjer når man ”venter og ser”, er at eleven blir eldre.
-Håvard Tjora- Lærer.
 
Organisering
Master i lærerutdanning 1.-7. trinn er samlingsbasert. Utdanningen er organisert med noen få fysiske samlinger i Alta, noen samlinger over nett og arbeid i basisgrupper. Basisgrupper skal tilknyttes en faglærer og praksislærer, og ha egne samlinger i hvert semester. Studiested og praksissted for basisgruppene vil være Alta, Kirkenes, Hammerfest og Storslett.
 
Nord-Troms Studiesenter vil bidra med lokaler for samlinger, hjelpe til med å organisere kollokviegrupper, og gi muligheten til å følge undervisning i grupper via studiebibliotekene. 
Studiebibliotekene har møterom studentene kan disponere, også på ettermiddag og kveldstid, samt kopimaskin og printer tilgjengelig. 
 
Beskrivelse av studiet
Master i lærerutdanning 1.-7. trinn (samlingsbasert) er en integrert, profesjonsrettet og forskningsbasert lærerutdanning for barnetrinnet. At studiet er integrert, innebærer at fag, fagdidaktikk og praksis er koblet sammen gjennom hele studieløpet både organisatorisk, strukturelt og innholdsmessig. Utdanningen gir solid profesjonskompetanse, høy kompetanse innenfor de fagene som inngår i utdanningen, samt praksiserfaring fra skolen. Studiet danner et solid grunnlag for videre kompetanseutvikling i yrkesutøvelsen.
 
Praksis
Praksisopplæringa foregår i barneskolen og omfatter 22 uker veiledet praksis som er jevnt fordelt over studiets fire første år. I tillegg vil det bli lagt til rette for kortere eller lengre feltarbeid i fjerde og/eller femte studieår. Studentene skal møte elever fra 1.-4.trinn og 5.-7. trinn. I praksisperioden blir studentene bedre kjent med de krav og utfordringer som stilles til læreren. 
Nord-Troms Studiesenter bidrar til å finne praksisplass i regionen.
 
For komplett oversikt over alle fag og oppbygging av studiet klikk her!
 
Hva lærer du?
Etter endt studium og oppnådd grad skal studentene ha utviklet kunnskap og ferdigheter innenfor følgende kompetanseområder: fag og grunnleggende ferdigheter, skolen i samfunnet, etikk, pedagogikk og fagdidaktikk, ledelse av læringsprosesser, samhandling og kommunikasjon og endring og utvikling. Studentene skal også levere en selvstendig mastergradsoppgave. De ulike kompetanseområdene kommer til uttrykk i emneplanene for fagene i utdanningen, i årsplaner, i undervisningsformer og arbeidsmåter og i praksis. 
 
Opptakskrav:
Generell studiekompetanse, eller tilsvarende realkompetanse, samt minst karakteren 3 i matematikk (224 timer) og norsk (393 timer, gjennomsnitt av hovedmål, sidemål og muntlig) og minst 35 skolepoeng. Rangering av søkere med generell studiekompetanse vil skje ut fra karakterpoeng på grunnlag av vitnemål fra de tre årene i videregående skole. Realkompetansesøkere vil bli vurdert individuelt.
Søkere som tas opp på lærerutdanningen må også legge fram politiattest. 
 
For mer info om søknad og opptak ved UiT Klikk her!
 
VIKTIG! Du må søke på studiet til UiT via Samordna opptak.
Når du klikker på den røde lenken under gir du bare melding til oss om at du har søkt.
 

Viktig: Husk å melde fra til oss om at du søker på dette studiet. Klikk her!

SAMARBEIDSPARTNERE