MIKROØKONOMI - avsluttet 2010

 
 
Emnetype
Emnet kan tas som enkeltemne, men for å kunne ta dette emnet må studentene ha kunnskaper tilsvarende BED-1007 Matematikk for økonomer. BED-1007 kan tas i samme semester som SOK-1002.
 
Opptakskrav
For å kunne ta dette emnet må studentene ha kunnskaper tilsvarende BED-1007 Matematikk for økonomer. BED-1007 kan tas i samme semester som SOK-1002.
 
Innhold
Dette er et grunnleggende kurs i mikroøkonomi som begynner på et elementært nivå der begrep og prinsipper fra faget forklares på en intuitiv måte og ved hjelp av grafisk fremstilling. Deretter gis en innføring i bruk av de redskapene som er ofte brukt i formell mikroøkonomisk analyse. Blant problemstillingene finner man konsumentenes atferd og etterspørselsforhold, produksjonsteori og markedsforhold som frikonkurranse og monopol. Offentlige markedsinngrep, som f. eks. avgifter og subsidier, studeres også. Man drøfter i tillegg sentrale begrep fra velferdsøkonomi som for eksempel avveiningen mellom effektivitet og fordeling i en økonomi.
 
Læringsutbytte
Gi studentene solid innsikt i mikroøkonomisk analyse. Sørge for at studentene kan anvende teorien på praktiske problemer.
 
Undervisnings- og eksamensspråk: Norsk
 
Undervisningsform
Høsten 2010 blir kurset gitt som et rent nettbasert emne. Påmelding på undervisningsoppleggene skjer gjennom studentweb.
Studentene har tilgang til videoforelesninger. Classfronter vil bli brukt i kommunikasjonen med studentene.
 
Vurderingsordning
4-timers skriftlig eksamen (teller 100 %). En innlevering må være godkjent for å få avlegge eksamen.
Bokstavkarakterer A-E, der F er stryk.

 
 
Fagansvarlig

Fagplan
Studiepoeng
10 studiepoeng

Studiested
Nord Troms - nettbasert

Oppstart
høst 2010

Søknadsfrist
1 juni

Søknad sendes til
Universitetet i Tromsø

Søknadsskjema
Studiekode
SOK-1002

Pris
max 5000 kroner

 
     

SAMARBEIDSPARTNERE