Økonomi og administrasjon - nettbasert bachelor

Dette er et allsidig nettbasert studium som gir deg kunnskap og ferdigheter innenfor økonomi, markedsføring, ledelse og strategi. I siste studieår kan du velge å fordype deg i emner som regnskap, personalledelse, finans og innovasjon

Beskrivelse av studiet

Varighet: 3 år
Studiepoeng: 180 
Opptakskrav: Generell studiekompetanse eller realkompetanse
Gradsnavn: Bachelor i økonomi og administrasjon

Bachelorstudiet i økonomi og administrasjon, nettbasert ved Handelshøgskolen - UiT er et treårig studium som leder frem til graden bachelor i økonomi og administrasjon. Totalt teller studiet 180 studiepoeng, hvorav 120 studiepoeng er felles, mens studentene kan velge blant en av flere emnegrupper i tredje studieår. Studiet er strukturert med totalt 18 kurs à 10 studiepoeng.

Bachelorstudiet i økonomi og administrasjon ved UiT Norges arktiske universitet følger nasjonale retningslinjer for økonomisk/administrative fag og er tilpasset det nye internasjonale gradssystemet med 3-årige bachelorstudier. Studiet gir en grunnleggende utdanning i bedriftsøkonomi, markeds- og administrasjonsfag.

De første to årene av utdanningen er felles og obligatorisk for alle. I løpet av disse to årene får kandidatene grunnleggende kunnskap innen bedriftsøkonomi, markedsføring, organisasjon og ledelse, samfunnsøkonomi og metodefag. Gjennom disse fellesfagene sikres alle en bred kompetanseplattform for økonomisk-administrativt arbeid innen offentlig forvaltning og privat næringsliv.

Det tredje året (5. og 6. semester) kan studentene velge blant følgende emnegrupper:

Anbefalt litteratur ved oppstart:

Olsen,T. og Solstad, E. (2016): Å studere økonomi og administrasjon-et kunnskapspuslespill. Oslo, Cappelen Damm Akademisk. ISBN: 9788202488123

Oppbygging av studiet

Semester 10 studiepoeng 10 studiepoeng 10 studiepoeng
1. sem (høst)
2. sem (vår)
SOK-1002NETT Mikroøkonomi: Økonomisk adferd, markeder og priser
3. sem (høst)
BED-2020NETT Investering og finansiering
4. sem (vår)
SOK-1010NETT Makroøkonomisk analyse og økonomisk politikk
BED-2003NETT Foretaksstrategi
5. sem (høst)
Valg av emnegruppe
Valg av emnegruppe
Valg av emnegruppe
6. sem (vår)
Valg av emnegruppe
Valg av emnegruppe
Valg av emnegruppe

undervisning og eksamen

Det vil legges opp til en felles fysisk oppstarts samling for alle nettstudier. Oppmøtet her er frivillig og det vil gis informasjon om viktige faglige, tekniske og administrative forhold rundt gjennomføringen av studiet. Dette vil også legges ut på nett via universitetets læringsplattform. Ettersom å arbeide i grupper og få i gang prosessuelle arbeidsformer mellom studentene vil det bli satt av tid til at studentene kan danne grupper. De som ikke møter på oppstartsamlingen, må bruke UiTs nettplattform til å finne seg samarbeidspartnere og danne grupper.

Undervisningsmodulene streames eller publiseres som videoer e.l. via emnenes læringsplattform. Undervisningen består av forelesninger, webinarer, seminarer, casearbeid og workshops. Noen emner inneholder en stor del av forelesninger, som skal gi studentene grunnlag innen bedriftsøkonomiens ulike tema og arbeidsfelt. Forelesningene suppleres med webinarer. På webinar får studentene mulighet til å drøfte ulike tema og legge frem problemstillinger. Læringsformene innen de ulike emnene vil variere og det er derfor viktig å sette seg godt inn i emneplanene.


Noe av undervisningen streames live fra UiTs lokaler i Alta og eventuelle opptak av disse vil kunne bli brukt på et senere tidspunkt. Handelshøgskolen har gjennomført en vurdering av behandlingsgrunnlaget og henviser til Datatilsynets veileder om behandlingsgrunnlag» Behandlingsgrunnlaget er «berettiget interesse» og formålet med bruken er å få formidlet faglig innhold og lærings prosesser. Live sendinger blir lagret og publisert på Canvas slik at materialet senere kan benyttes som repetisjon og/eller ses av studenter som ikke kunne følge Live sendingene på grunn av sykdom etc. Innspillinger av høy kvalitet vil kunne benyttes også for senere års inntak dersom det er behov for det, men kun opptak av typen der foreleser er i sentrum.

Undervisningsspråket for emnene som inngår i programmet er norsk. Litteratur i form av lærebøker og kompendier vil som oftest være på engelsk eller norsk. Enkelte emner undervises på engelsk, undervisningsspråk for det enkelte emne står angitt i emnebeskrivelsen

For arbeids- og undervisningsform, se hver enkelt emnebeskrivelse. Deltakelse på studiet forutsetter at studentene har tilgang til pc, kan bruke teknologi og har internettilgang med god netthastighet.  

SAMARBEIDSPARTNERE