SAMARBEID MED UNIVERSITETET I TROMSØ VAR MED PÅ Å GI 2,5 MILLIONER TIL OMDØMMEBYGGING I NORD-TROMS

020911%20staatsraaden%20prosjektmidler%20-web
Fredag den 2. september fikk Nord-Troms Regionråd midler fra Kommunal - og regionaldepartementet til hovedprosjektet Omdømmebygging i Nord-Troms. Forprosjektet anses så vellykket at de går inn med 2,5 millioner. Forprosjektet har vært et stort løft, der Troms Fylkeskommune, Universitetet og Norgesuniversitetet har vært inne med prosjektmidler og kompetansetilførsel.

Statråd Liv Signe Navasete var i Kåfjord og benyttet anledningen til å offentliggjøre KRD's bevilgning av Bolystmidlene til Nord-Troms.
 
Forprsosjektet er gjennomført med dialogseminar i alle 6 kommuner. Alle prosjektedarbeiderne fra offentlig og privat virksomhet deltok på et studium i Omdømmebygging og stedsutvikling som Universitetet utviklet direkte for regionen og gjennomførte i samarbeid med Nord-Troms Studiesenter. Universitetet skal også følge hovedprosjektet et år framover.
 
Det har vært en stor satsing der Nord-Troms Regionråd, kommunene, næringslivet, Troms Fylkeskommune, Norgesuniversitetet, Nord-Troms Studiesenter har deltatt.
 
Satsingen har altså ført til at prsojektet kom med i Kommunal - og regionaldepartementets prioriteringer i 2011. Projektmidlene er gitt over 3 år.
 
 
 
Pressemelding KRD:
 
Ei rekkje prosjekt i heile landet får midlar til å arbeide med bulyst. - Det har vore eit krevjande arbeid å plukke ut dei beste av heile 182 søknader. Eit av desse prosjekta kjem frå Nord-Troms regionråd, seier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

- Regjeringa vil at alle i Noreg skal ha høve til å bu der dei ønskjer.
Bulystsatsinga inneber midlar til utviklingsprosjekt som skal vere med på å skape attraktive lokalsamfunn. Me er særleg ute etter prosjekt som har nasjonal overføringsverdi. Søknadsbunken vitnar om eit stort engasjement i heile landet, seier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

I utveljinga av bulystprosjekt har Kommunal- og regionaldepartementet særleg lagt vekt på kvalitet, forankring, nytenking og samarbeid. Viktige målgrupper er ungdom, kvinner og innvandrarar. Også fylkeskommunane har spelt ei viktig rolle i handsaminga av søknader.

Nord-Troms har erkjent at dei som region er lite kjent ut over sine eigne grenser. Då er det om å gjere å lage ein ny, sprek og framtidsretta profil! Det at dei vil mobilisere blant innbyggjarane i regionen gjer at mange får eigarskap til den framtidige profilen til Nord-Troms. At ungdom i regionen får høve til å sette sitt preg på arbeidet kan gje gode og konstruktive innspel for framtida.

- Regionen er spennande, og manglar i alle fall ikkje element for å kunne stå fram med attraksjonar og gode identitetsuttrykk. Særleg skjer dette i møtet mellom dei tre etnisitetane i regionen, den norske, den kvenske og den samiske, avsluttar Navarsete.

 
 

SAMARBEIDSPARTNERE