SKAP EN LØNNSOM OPPLEVELSE

 
 
Hva er en meningsfull opplevelse?
 
En meningsfull opplevelse defineres som flersanselig, positiv, omfattende og minneverdig. En meningsfull opplevelse kan ofte føre til at en person endre seg eller sitt syn på noe. 
En meningsfull opplevelse kan ikke garanteres, men som aktør kan du legge forholdene til rette for dette. Kurset ser på hvordan aktører kan benytte seg av fysiske omgivelser, samhandling og kultur i utviklingen av en opplevelse. 
 
Type kurs:

Opplevelsesproduksjon er et nytt og spennende fagområde i reiselivet. Flere aktører har erfart hvordan systematisk arbeid kan bidra til økt betalingsvilje, sesongforlengelse og/eller nye målgrupper. Bedriftene som deltar på LEO-kurs får innsikt i en ny og inspirerende måte å jobbe med dette temaet på.

Deltakerne får presentert verktøy som kan brukes til å utvikle meningsfulle opplevelser som begeistrer gjesten – og gir økt lønnsomhet for verten. Kursene har en praktisk tilnærming som også gir konkrete eksempler på hvordan du som aktør kan benytte fysiske omgivelser eller samhandling som virkemidler i utviklingen av en opplevelse.

 
Sentrale temaer under kurset er:
 
  • En grunnleggende innføring i opplevelsesøkonomien.
  • Hvilke drivkrefter påvirker etterspørselen etter opplevelser?
  • Opplevelsespyramiden – et verktøy for å se sammenhengene i opplevelsesproduksjon
  • Opplevelsesgrinda – et praktisk arbeidsverktøy med 24 spørsmål på veien fra idé til en meningsfull opplevelse for gjesten. 
 
 
 
Fagansvarlig
 Fagansvarlig
Forelesere er Hans Holmengen og Torill Olsson.
 

Hans Holmengen, amanuensis ved reiselivsstudietHøgskolen i Lillehammer. Hans har lang fartstid innen undervisning og forskning innen reiseliv med et særlig fokus på småbedrifter.

 

Torill Olsson. Rådgiver og partner i Mimir as.Torill har mer enn 20 års erfaring med markedsføring, strategi, utviklings- og omstillingsarbeide i norsk reiseliv.


Studiested
Nordreisa
ASVO

Oppstart
24.-25.september 2013

Søknadsfrist
Åpen påmelding så lenge det er ledige plasser frem til 16. september. 

Søknad sendes til
Nord-Troms Studiesenter
e-post: post@ntss.no
eller tlf 970 39 938 / 77770597

Pris
 Egenandel kr 1000,-

 
     

SAMARBEIDSPARTNERE